Yin Yoga

Wil je leren om meer aanwezig te zijn in het hier en nu? Heb jij behoefte aan meer rust, ontspanning en balans in je leven? En wil je minder last hebben van stress, perfectionisme en somberheid? Of wil jij leren om meer vertrouwen te hebben in jezelf? Keuzes te maken die echt bij jou passen? En wil jij leren om beter naar jezelf en je lijf te luisteren? 

Yin yoga kan je hierbij helpen. Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De houdingen worden wat langer aangehouden, gemiddeld 2 tot 5 minuten. De houdingen zijn veelal zittend of liggend. En de focust ligt op ontspanning. Dat betekent ontspanning van de spieren, waardoor we bij het bindweefsel kunnen komen. Maar ook ontspanning op mentaal en emotioneel vlak.

Yin Yoga Lessen (gratis)
In mijn yogalessen staat de verbinding met jezelf en met je lichaam centraal. Het is mijn intentie om de yogalessen aan te bieden vanuit de visie van body postivity, want (yin) yoga is voor iedereen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat yoga ook echt voor iedereen toegankelijk is, ook financieel.

  • Elke donderdagavond van 20:30 tot 21:10 geef ik GRATIS een online yin yogales. De les duurt ongeveer 30 minuten. Op deze manier wil ik je inspireren om op een laagdrempelige manier elke week een momentje voor jezelf te nemen. Stuur mij een bericht als je mee wilt doen, dan ontvang jij de link in de mail.

  • Bij mij kun je terecht voor privĂ© yin yoga les, op basis van donatie. We gaan samen 30 a 40 minuten (online) de yoga mat op. De les wordt op maat aangeboden en afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Je kunt een privĂ©les boeken als jij kennis wilt maken met yin yoga, als jij je yoga practise wilt verdiepen of als jij je wilt focussen op een specifiek thema. De lessen worden aangeboden op basis van donatie. In de boeddhistische leer is het gebruikelijk dat een mentor zijn/haar diensten vrij aanbied. Stuur mij en berichtje als jij je hiervoor wilt aanmelden.

Yin Therapie
Als we yin yoga beoefenen dan kan er van alles opkomen, zoals ongemakkelijke sensaties, gedachten en emoties. Doordat we in yin yoga langer in een houding blijven, kunnen we goed waarnemen wat er gebeurt. In yin yoga leer je dit te observeren en er met meer afstand naar te kijken. Hoe we in het dagelijks leven reageren op ongemak, zo reageren we ook op de yoga mat. Het is dus een proces van bewustwording, en dat neem je mee zodra je de mat afstapt.

Ik ben yin yoga therapeut en bij mij kunnen vrouwen terecht voor (individuele) yin yoga therapie. In een sessie worden coachingsgesprekken en yin yoga gecombineerd. Door deze combinatie wordt in korte tijd duidelijk waar je naartoe wilt, wat je tegenhoudt en hoe je toch de stappen kunt zetten die je graag wilt maken. Ben je benieuwd of yin therapie iets voor je is? Kijk dan hier.

Vragen?
Als je vragen hebt dan kun je mij bellen, appen of mailen voor een gratis kennismakingsgesprekje. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en mee te denken over een passend aanbod. Als je contact opneemt voor een kennismakingsgesprekje dan ontvang je gratis mijn ebook als welkomstcadeau.

Lotte Yoga Koffie