Yin Yoga

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent). Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgd? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? Is het warm, veilig en behaaglijk van binnen? En hoe staat de tuin erbij, staat datgene wat belangrijk voor je is in volle bloei?


Mijn naam is Lotte Boekhout, vanuit House of Joy help ik meiden en vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. House of Joy is er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde.

Wat is yin yoga?
Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De houdingen worden langer aangehouden, gemiddeld 3 tot 5 minuten. De houdingen zijn vaak zittend of liggend. De focus ligt op ontspanning. Dat betekent ontspanning van de spieren, waardoor we bij het bindweefsel kunnen komen. Maar bovenal mentale en emotionele ontspanning. Voor yin yoga hoef je trouwens niet lenig, fit of slank te zijn. De yogalessen die ik aanbied zijn voor ´Every Body´.

Online lessen
Twee keer per maand geef ik gratis online yin yogales. De yogalessen zijn voor iedereen (mannen en vrouwen) die behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor mensen die hun mentale gezondheid willen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij stress, overspannenheid of een burn-out. In elke les onderzoeken we een ander thema met behulp van meditatie, schrijven en yin yoga. Je kunt de lessen gratis volgen of je kunt een vrijwillige donatie doen voor de les. De opbrengst van de online yogalessen doneer ik aan volledig aan StrongMinds. Dit goede doel zet zich op een effectieve manier in voor de behandeling van depressie bij vrouwen in Afrika. Stuur mij een bericht als je mee wilt doen, dan ontvang jij de link in de mail. Aankomende maand geef ik les op de volgende data:

☾ Woensdag 11 mei – 17:30 uur
☾ Zondag 29 mei – 10:30 uur 


1:1 Yin yoga
Bij House of Joy kun je ook terecht voor individuele 1:1 yin yogalessen. In de 1:1 sessies begeleid ik jou met yin yoga, meditatie en aanvullende oefeningen naar meer rust en ontspanning. Je kunt een vrijwillige donatie geven voor deze ontspanningssessie. Bij House of Joy kun je ook terecht voor yin yoga coaching. Als we yin yoga beoefenen dan kan er van alles opkomen, zoals ongemakkelijke sensaties, gedachten en emoties. Hoe we in het dagelijks leven reageren op situaties, zo reageren we ook op de yogamat. Yin yoga is dus een proces van bewustwording. Wil je hier meer over weten? Kijk dan bij coaching.


Vragen? Wil je een keer meedoen met een yin yogales? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Lieve groeten, Lotte

Lotte Doet Yoga Lotte Yoga Pose