Yin Yoga

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgd? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? Is het warm, veilig en liefdevol van binnen? En hoe staat de tuin erbij, staat datgene wat belangrijk voor je is in volle bloei? → Mijn naam is Lotte Boekhout, vanuit House of Joy help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Ik ben er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde.

Wat is yin yoga?
Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De houdingen worden langer aangehouden, gemiddeld 2 tot 5 minuten. De houdingen zijn vaak zittend of liggend. De focus ligt op ontspanning. Dat betekent ontspanning van de spieren, waardoor we bij het bindweefsel kunnen komen. Maar bovenal mentale en emotionele ontspanning. Voor yin yoga hoef je trouwens niet lenig, fit of slank te zijn. De yogalessen die ik aanbied zijn voor ´Every Body´.

Online lessen
Twee keer per maand geef ik gratis online yin yogales. De yogalessen zijn voor iedereen (mannen en vrouwen) die behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor mensen die hun mentale gezondheid willen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij stress, overspannenheid of een burn-out. In elke les onderzoeken we een ander thema met behulp van meditatie, schrijven en yin yoga. Je kunt de lessen gratis volgen. Je kunt ook een vrijwillige donatie geven voor de les. De opbrengst van de online yogalessen doneer ik aan volledig aan StrongMinds. Dit mooie doel zet zich op een effectieve manier in voor de behandeling van depressie bij vrouwen in Afrika. Stuur mij een bericht als je mee wilt doen, dan ontvang jij de zoomlink in je mail. Aankomende maand geef ik les op de volgende data:

☾ ZOMERVAKANTIE – DE YOGALESSEN STARTEN WEER IN SEPTEMBER


1:1 Yin yoga
Bij House of Joy kun je daarom ook terecht voor in 1:1 yin yogalessen. In de 1:1 sessies begeleid ik jou met yin yoga, meditatie en aanvullende oefeningen naar ontspanning. Als we yin yoga beoefenen dan kan er van alles opkomen, zoals ongemakkelijke sensaties, gedachten en emoties. Hoe we in het dagelijks leven reageren op situaties, zo reageren we ook op de yogamat. Yin yoga is dus een proces van bewustwording. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de coaching voor alle informatie.

Samenwerkingen
Vanuit House of Joy geef ik ook trainingen aan bedrijven, kleine groepen en inspirerende platforms. Heb je interesse in een yin yogales of ACT workshop? Neem contact op voor de mogelijkheden.

“We vonden het super fijn dat Lotte open stond voor deze samenwerking en kregen echt mega goede reacties. Zelfs mensen die nu nog steeds yin yoga doen, omdat ze het zo ontzettend fijn vonden. We hebben in de statistieken gezien dat elke les ongeveer 200/300 keer terug is gekeken, wat echt heel veel is! “METZNALLENclub, het leukste inspiratieplatform van Nederland, van Gwen van Poorten


Vragen? Wil je zelf aan de slag met mijn e-book? Wil je een keer meedoen met een yinles? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten, Lotte 

Lotte Doet Yoga Lotte Yoga Pose