Blogs

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Lotte en in deze blogs neem ik je mee in de wereld van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit mijn praktijk, House of Joy, help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Ik ben coach, ACT-therapeut en yin yoga teacher. Mijn eigen praktijk is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yogaleer, samen te brengen. Ook in de blogs die ik schrijf breng ik de westerse wetenschap en de oosterse wijsheid samen. Want deze vullen elkaar prachtig aan! Ik hoop dat mijn blogs je mogen inspireren ☆ ☾

Ebook – Thuiskomen bij jezelf

Ebook ´Thuiskomen bij jezelf´

Speciaal voor klanten van House of Joy heb ik het ebook ´thuiskomen bij jezelf´ geschreven. Dit uitgebreide e-book van ruim 80 pagina´s biedt een gereedschapskist vol praktische inzichten, tips en oefeningen. Hieronder kun je de eerste twee hoofdstukken, vol waardevolle informatie en oefeningen, gratis downloaden….

Lees Verder

Props – Wat heb je nodig voor yin yoga?

Als je weleens een yin yogales in de studio volgt, dan heb je vast gemerkt dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze props. Maar waarom gebruik je eigenlijk props in een yin yoga les? En welke props heb je wel en niet nodig?

Lees Verder

Doelen opstellen & behalen – Kom in beweging vanuit zelfliefde

In deze blog geef ik je mijn belangrijkste tip voor het opstellen en behalen van je doelen. Mijn tip: Kom in beweging vanuit zelfliefde in plaats van zelfafwijzing.

Lees Verder

3 tips die je helpen om je lichaam te omarmen

In onze (westerse) samenleving heerst een sterk overheersend beeld over hoe het ´perfecte´ vrouwenlichaam eruit zou moeten zien. De meeste vrouwen voelen een sterk verlangen om aan het perfecte plaatje te voldoen. En veel vrouwen geloven dat ze pas gelukkig en succesvol zijn als ze aan het plaatje voldoen.

Lees Verder

Selfcare – Wat is het nu echt?

De berichten die ik op social media lees geven mij vaak het gevoel dat goed voor jezelf zorgen makkelijk is. Dat je lekker in avondje in bad kan relaxen of Bridget Jones mag kijken op de bank. Maar is dat eigenlijk wel waar zelfzorg in de essentie overgaat?

Lees Verder

Coaching & yoga – Waarom werken ze zo goed samen?

De westerse psychologie en de oosterse yin yoga filosofie lijken misschien twee totaal verschillende werelden. Maar in mijn beleving gaan ze hand in hand. In deze blog leg ik je uit waarom ze zo goed samenwerken.

Lees Verder

5 redenen om met yin yoga te beginnen!

Ik denk dat we allemaal behoefte hebben aan de rust, stilte en ontspanning die je in een yin yogales kunt ervaren. We hebben een druk leven, waarin we constant ‘aan’ staan. De maatschappij waarin we leven is yang. En yin yoga is daar dus de perfecte tegenhanger van.

Lees Verder

ACT therapie – Wat is het en hoe werkt het?

In ACT gaan we ervan uit dat het leven naast mooie momenten, ook een schaduwzijde heeft. We hebben allemaal ervaringen waarin het leven voelt alsof we zweven of vliegen. Maar we maken helaas ook allemaal momenten mee waarin het voelt alsof we keihard neerstorten.

Lees Verder