Coaching

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent). Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgt? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? En is het warm, veilig en behaaglijk van binnen? Heb je ook aandacht voor je tuin? Kan iedereen zomaar bij jou binnenwandelen of heb jij juist een dikke muur gebouwd?

Mijn naam is Lotte Boekhout, met House of Joy is het mijn missie om vrouwen thuis te brengen bij zichzelf. Want een liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel meer levensvreugde. House of Joy biedt 1:1 coaching aan vrouwen en meiden (15 +).

Coachingsthema’s
Persoonlijke ontwikkeling | Betekenisgeving | Stressklachten | Slaapproblemen | Perfectionisme, faalangst en zelfkritiek | Lichaamsacceptatie en lichaamsbewustzijn | Zelfzorg en zelfliefde | Rust en balans | Grenzen stellen |

Wat brengt coaching?
House of Joy werkt met de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. Daarnaast wordt er in de coaching veel gebruik gemaakt van yin yoga en mindfullness. De combinatie van ACT en yin yoga is uniek. Want we gaan met elkaar in gesprek en samen de yogamat op. Juist de combinatie van gesprekken en yoga brengt diepgang in de sessies. Maar ook bewustwording en ontspanning. Het is een holistische benadering, waarin zowel body als mind een plek hebben. De essentie van de coaching bestaat uit 3 pijlers: vrijheid, veerkracht & verbinding.

  • Vrijheid: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken wat voor jou echt belangrijk is. Hoe geef jij betekenis aan het leven? Waar heb jij behoefte aan? Waar verlang je naar in het leven? Samen gaan we kijken hoe jij de stappen kunt zetten die je graag wilt maken. Aan het einde van het coachingstraject heb jij geleerd om prioriteit te geven aan jouw behoeften en verlangens. Jij voelt je vrijer om keuzes te maken die echt bij jou passen.

  • Veerkracht: Tijdens de coaching gaan wij samen aan de slag met jouw gedachten en gevoelens. In welke (pierker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak jij soms vast? Van welke gevoelens en emoties zou jij minder last willen hebben? Samen gaan wij oefeningen doen die jou gaan helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Aan het einde van het coachingstraject kun jij op een andere manier omgaan met lastige gedachten en gevoelens. Jij zit lekkerder in je vel.

  • Verbinding: Tijdens de coaching nodig ik jou uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf. Want alleen vanuit een liefdevolle houding ontstaat er ruimte om te groeien. Wat heb jij nodig om jezelf te omarmen (zoals je bent)? Wat heeft je lichaam te vertellen? Hoe kun je uit je hoofd komen, en meer aanwezig zijn in je lijf? Aan het einde van het coachingstraject kun jij op een liefdevollere manier verbinding maken met jezelf en met je lijf. Jij voelt meer rust en ontspanning.

Coaching zorgt ervoor dat jij vanuit de liefdevolle verbinding met jezelf, vrijer en veerkrachtiger in het leven staat. In de sessies faciliteer ik een vertrouwde omgeving, waar je mag zijn wie je bent en waar ruimte is voor jouw verhaal. Tijdens de sessies stellen wij ons beide open, actief en kwetsbaar op. Van jou wordt verwacht dat jij ook buiten de sessies om actief aan de slag gaat. Want hoe meer energie jij erin stopt, hoe meer jij eruit kunt halen. House of Joy werkt alleen met vrouwen die bereid zijn om volmondig JA te zeggen tegen het coachingstraject.

Kosten & Praktische zaken
Ben je benieuwd wat coaching voor je kan betekenen? Heb je vragen? Neem contact op! We beginnen de coaching altijd met een gratis en vrijblijvende inspiratiesessie. Tijdens de inspiratiesessie maken we kennis en bespreken we jouw hulpvraag. Bevalt het? Hebben we een klik? Kan ik jou goed helpen? Dan maken we een plan voor het vervolgtraject. Hieronder kun je de tarieven downloaden:


In overleg kijken we naar een passende plek om af te spreken. De sessies kunnen online of in Rotterdam ingepland worden. In Rotterdam ben je welkom bij mij thuis, in een huiselijke omgeving. Sessies kunnen ingepland worden op dinsdagmiddag, woensdag, donderdag en zaterdagochtend. House of Joy hanteert geen wachtlijst, de eerste afspraak kan vaak al binnen een week ingepland worden.Vragen? Wil je een keer meedoen met een yin yogales? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Bel, app of stuur een mailtje! Graag wil ik je verwelkomen met mijn meditatie voor zelfliefde. Want een liefdevolle verbinding met jezelf brengt zoveel levensvreugde. Je kunt de meditatie hier downloaden. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. Liefs, Lotte

Lavender Koffie