Coaching

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent). Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgd? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? En is het warm, veilig en behaaglijk van binnen? Heb je ook aandacht voor je tuin? Kan iedereen zomaar bij jou binnenwandelen of heb jij juist een dikke muur gebouwd?

Mijn naam is Lotte Boekhout, met House of Joy is het mijn missie om vrouwen thuis te brengen bij zichzelf. Want een liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel meer levensvreugde. House of Joy biedt 1:1 coaching aan vrouwen en meiden (14 +).

Coachingsthema’s
Persoonlijke ontwikkeling | Zingeving | Stressklachten | Slaapproblemen | Perfectionisme, faalangst en zelfkritiek | Lichaamsacceptatie en lichaamsbewustzijn | Zelfzorg en zelfliefde | Balans | Grenzen stellen | Vrouwelijk leiderschap | Wachttijd overbrugging GGZ

Wat brengt coaching?
Coaching zorgt ervoor dat jij vanuit de liefdevolle verbinding met jezelf, vrijer en veerkrachtiger in het leven staat. In de coaching wordt gewerkt met de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. Ook wordt er in de coaching (indien passend) gebruikgemaakt van yin yoga en mindfullness. Want juist de combinatie van gesprekken en yin yoga brengt diepgang in de sessies. Maar ook bewustwording en ontspanning. Het is een holistische benadering, waarin zowel body als mind een plek hebben. De essentie van de coaching bestaat uit 3 pijlers: vrijheid, veerkracht & verbinding.

  • Vrijheid: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken wat voor jou echt belangrijk is. Hoe geef jij betekenis aan het leven? Waar heb jij behoefte aan? Waar verlang je naar in het leven? Samen gaan we kijken hoe jij de stappen kunt zetten die je graag wilt maken. Aan het einde van het coachingstraject heb jij geleerd om prioriteit te geven aan jouw behoeften en verlangens. Jij voelt je vrijer om keuzes te maken die echt bij jou passen.

  • Veerkracht: Tijdens de coaching gaan wij samen aan de slag met jouw gedachten en gevoelens. In welke (pierker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak jij soms vast? Van welke gevoelens en emoties zou jij minder last willen hebben? Samen gaan wij oefeningen doen die jou gaan helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Aan het einde van het coachingstraject kun jij op een andere manier omgaan met lastige gedachten en gevoelens. Jij zit lekkerder in je vel.

  • Verbinding: Tijdens de coaching nodig ik jou uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf. Want alleen vanuit een liefdevolle houding ontstaat er ruimte om te groeien. Wat heb jij nodig om jezelf te omarmen (zoals je bent)? Wat heeft je lichaam te vertellen? Hoe kun je uit je hoofd komen, en meer aanwezig zijn in je lijf? Aan het einde van het coachingstraject kun jij op een liefdevollere manier verbinding maken met jezelf en met je lijf. Jij voelt meer rust en ontspanning.

Jouw investering
Coaching is een investering, zowel qua tijd als financieel. Van jou wordt verwacht dat jij binnen en buiten de sessies actief aan de slag gaat. Want hoe meer energie jij in de coaching stopt, hoe meer jij eruit kunt halen. House of Joy werkt alleen met vrouwen die bereid zijn om volmondig JA te zeggen tegen het coachingstraject. Ben je benieuwd wat coaching voor je kan betekenen? Heb je vragen? Neem contact op! We beginnen de coaching altijd met een gratis en vrijblijvende inspiratiesessie. Tijdens de inspiratiesessie maken we kennis en bespreken we jouw hulpvraag. Bevalt het? Hebben we een klik? Kan ik jou goed helpen? Dan maken we een plan voor het vervolgtraject. Hieronder kun je de tarieven downloaden:


Locaties
In overleg kijken we naar een passende plek om af te spreken. De sessies kunnen online via beeldbellen ingepland worden. In Rotterdam en in Amsterdam-IJburg kunnen wij op locatie afspreken. Op dinsdagmiddag (om de week), woensdag, donderdag en zaterdagochtend kun je terecht in Rotterdam. De sessies zijn bij mij thuis, in een huiselijke omgeving. Op maandagavond en dinsdagmiddag (om de week) ben ik op IJburg. Ik kom dan bij jou thuis. In zowel Rotterdam (Kralingse plas / Vroesenpark) als IJburg (Diemerpark) bied ik ook wandelcoaching aan.

Wachttijd overbrugging GGZ
Heb jij last van psychische klachten en sta jij op de wachtlijst voor behandeling bij een psycholoog of GGZ instelling? Op dit moment zijn de wachttijden in de GGZ erg lang, en dat is landelijk een groot probleem. Als jij lang moet wachten op de juiste behandeling, dan is dat erg vervelend. Het kan een enorme teleurstelling zijn om op een wachtlijst te komen, als je (eindelijk) de stap hebt genomen om hulp te zoeken. Daarom kunnen vrouwen en meiden (14+) bij House of Joy terecht voor het overbruggen van de wachttijd. De begeleiding is dan NIET gericht op de behandeling van de psychische klachten. De begeleiding is wel gericht op het bieden van een vertrouwde omgeving waar ruimte is voor je verhaal. Vanuit House of Joy kan ik jouw steunen en opvangen. Ik denk met je mee en ik geef handige adviezen. Samen bereiden we jouw behandeltraject voor. Vanuit mijn functie als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ heb ik veel ervaring met het overbruggen van de wachttijd. Ik kan begeleiding bieden bij verschillende psychische klachten. Denk bijvoorbeeld aan angsten, somberheid, eetproblematiek, paniek en trauma. Echter, ik kan geen begeleiding bieden in crisissituaties. Het is erg belangrijk om bij crisis ALTIJD de huisarts in te schakelen. Een overbruggingstraject wordt qua kosten op maat afgestemd. Want die zijn afhankelijk van de hulpvraag, frequentie en duur. De wachttijdoverbrugging kan online, in Rotterdam en in IJburg plaatsvinden.Vragen? Wil je een keer meedoen met een yin yogales? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Graag wil ik je verwelkomen met mijn zelfliefde-meditatie. Want die liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel levensvreugde. Lieve groeten, Lotte

Lavender Koffie