Coaching

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent). Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgd? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? Is het warm, veilig en behaaglijk van binnen? En hoe staat de tuin erbij, staat datgene wat belangrijk voor je is in volle bloei?

Mijn naam is Lotte Boekhout, vanuit House of Joy help ik meiden en vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. House of Joy is er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde.

Coachingsthema’s
Persoonlijke ontwikkeling ☆ Zingeving ☆ Angst en paniek ☆ Stress ☆ Perfectionisme ☆ Zelfbeeld ☆ Lichaamsacceptatie en lichaamsbewustzijn ☆ Eetproblemen ☆ Gedragsverandering ☆ Burn-out ☆ Grenzen ☆ Wachttijdoverbrugging GGZ

Methode
In de coachsessies gaan wij aan de slag met de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. Met behulp van ACT leer jij op een veerkrachtige manier omgaan met de uitdagingen in het leven. Waardoor je meer ruimte en energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Coaching is een persoonlijk proces, en de sessies worden altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. We werken daarom niet met één vaste methode. In de sessies maak ik (als dat passend is) ook gebruik van yin yoga, mindfullness, meditatie, creatieve opdrachten, schrijfoefeningen en rituelen. Je krijgt aan het einde van de sessies altijd persoonlijke oefeningen en verdiepend materiaal mee.

Wat kun je verwachten van de coaching?
We werken in sessies van 75 minuten. Tijdens de sessie stel ik verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Al je het fijn vindt dan maken we aan het einde van de sessie tijd voor yoga, meditatie en ontspanning. Ik bied een unieke methode waarin ACT en yin yoga gecombineerd worden. De combinatie van coachende gesprekken en yin yoga brengt diepgang in de sessies. Maar ook bewustwording en ontspanning. Want stress, emoties en spanningen slaan zich op in het lichaam. Ik bied een holistische benadering waarin we werken met body, mind en soul:

☾ Body: Tijdens de coaching nodig ik jou uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar gaan luisteren? ☆ Aan het einde van het coachingstraject ervaar jij meer rust en ontspanning. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

☾ Mind: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken welke gedachten en gevoelens je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak jij soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg? Hoe kun je op een effectieve manier omgaan met uitdagende situaties? ☆ Aan het einde van het coachingstraject kun jij veerkrachtiger omgaan met lastige situaties, gedachten en gevoelens. Je hebt meer vertrouwen in jezelf en in jouw situatie.

☾ Soul: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken wat waardevol in jouw leven. Hoe geef jij betekenis aan het leven? Waar heb jij behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil jij zetten? ☆ Aan het einde van het coachingstraject heb jij helder wat belangrijk is voor jou. Je neemt de regie over je eigen leven, doorbreekt gedragspatronen en maakt keuzes die echt bij jou passen.

Jouw investering (kosten)
Coaching is een investering, zowel financieel als qua tijd. We gaan een commitment aan met elkaar. Als je kiest voor een coachingstraject bij House of Joy, dan duurt dit gemiddeld 6 – 12 sessies. Dit is inclusief een gratis kennismaking, uitgebreide intake, coachende sessies, afsluiting en een follow-up. Ook ontvang je gratis mijn e-book ´thuiskomen´. Op deze manier zul je de inzichten uit de sessies integreren in je dagelijkse leven. Hieronder kun je de tarieven downloaden:


Locaties
☆ Online via beeldbellen
☆ Op locatie in Rotterdam
☆ Amsterdam, Schiedam, Gouda, Delft, Dordrecht (combinatie op locatie en online)

Mijn praktijk is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend (online). In overleg kijken we naar een passende plek om af te spreken. In Rotterdam zijn de sessies bij mij thuis, in een huiselijke omgeving. Woon je in de buurt van Rotterdam, bijvoorbeeld in Schiedam, Gouda, Delft, Dordrecht of Barendrecht? Dan combineren we offline en online sessies. Voor de eerste sessie kom ik bij jou thuis, zodat we elkaar persoonlijk leren kennen. De vervolgsessies zullen voornamelijk online plaatsvinden. Voor de laatste afsluitende sessie kom ik weer bij jou thuis. De combinatie van online en offline wordt door veel vrouwen als prettig ervaren. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer terug te reizen na de ontspanningsoefeningen aan het einde van de sessie.

Lidmaatschap & Registraties
Ik voldoe als coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk hier mijn persoonlijke coachfinder-profiel. Ook ben ik als therapeut geregistreerd bij de ACBS en de VGCT.

ACBS_with_tagline_cropped.jpg (1289×427)
Vragen? Wil je een keer meedoen met een yin yogales? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Lieve groeten, Lotte

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat