Coaching

ACT therapie in Noord-Holland

Ik begeleid mensen die meer betekenis zoeken in het leven en een diepere verbinding willen met zichzelf. We werken aan het veerkrachtig omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat je een rijk leven opbouwt dat past bij jouw diepste waarden. Bij mij kun je terecht voor ACT therapie in Noord-Holland, locatie Anna Paulowna (in de buurt van Alkmaar, Schagen en Den Helder). Ik werk altijd vanuit een holistische visie op klachten. Neem contact op voor een gratis kennismaking.


Voor wie?

Je hebt vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Je hebt vaak het gevoel dat je altijd beter kunt. Nog succesvoller en nog gelukkiger. Je verliest jezelf in hoge verwachtingen en in de drukte van alle dag. Je probeert alles zo goed mogelijk te doen en je past jezelf aan. In de tijd waarin we leven lijkt dat veel te gebeuren. Veel mensen ontwikkelen hierdoor stress en spanning. Met behulp van ACT therapie en coaching leer je hier op een andere manier mee omgaan. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een gratis kennismaking.

Wat kun je verwachten?

In de coachingstrajecten werken we aan het veerkrachtig omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat je een rijk leven opbouwt dat past bij jouw diepste waarden. Aan het coachtraject ervaar je een diepere verbinding met jezelf en meer betekenis in het leven. Je ervaart weer meer ontspanning, energie en vreugde. In het coachtraject zullen we stilstaan bij de volgende thema´s:

  • Ontspanning: Hoe kan ik anders omgaan met de drukte in mijn hoofd? Hoe leer ik mijn aandacht erbij te houden en aanwezig te zijn in het hier & nu? En hoe kan ik op een compassievolle manier omgaan met mijzelf?

  • Energie: Hoe kan ik op een andere manier omgaan met vervelende gevoelens en gedachten? Hoe kan ik ruimte maken voor gevoelens en beter luisteren naar de signalen van mijn lijf? En hoe kan ik op een andere manier omgaan met kritische gedachten, overtuigen en zelfbeelden?

  • Vreugde: Hoe kan ik een betekenisvol leven creëren dat in lijn is met mijn diepste waarden? Hoe zorg ik voor een gebalanceerd leven en hoe maak ik keuzes die hierbij passen? En hoe blijf ik de stappen zetten die ik graag wil maken?


ACT therapie in Noord Holland – Een holistische visie op klachten

Als coach en therapeut werk ik met acceptance and commitment therapie. ACT is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie, die voortkomt uit de Boeddhistische psychologie. Met behulp van ACT ontwikkel je een veerkrachtige houding ten opzichte van ongemakkelijke emoties en gedachten, terwijl je waardengerichte keuzes maakt.  Het is een levenskunst die je meer tevredenheid en voldoening brengt.

Tijdens de sessies stel ik verdiepende vragen en ik neem je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Daarnaast werk ik altijd vanuit een holistische visie. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen krijg je technieken aangereikt die je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en meer ontspanning te vinden. Samen kijken wij samen welke vorm het beste bij je past. Denk aan meditatie of mindfullness. Maar ook individuele yin yoga kan een waardevolle aanvulling zijn op de ACT therapie.

De tarieven

Een kennismakingsgesprek (45 minuten) is altijd gratis en online. Wil je Lotte leren kennen of heb je nog vragen over de coaching? Neem contact op en dan kun je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen. De kosten voor een coachsessie bedragen €85,00 per sessie van 60 – 75 minuten. Voor de ACT therapie kun je terecht in mijn praktijk aan huis Anna Paulowna (in de buurt van Alkmaar, Schagen en Den Helder).

Reviews

“Een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had, ze dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen. Dankzij Lotte ben ik dichtbij mijzelf gekomen en heb ik veel minder last van mijn negatieve gedachten. Ik vond de sfeer altijd fijn en gezellig, Lotte heeft veel aandacht en straalt rust uit daarbij is ze wel direct en eerlijk. Een fijne combinatie om in een traject te hebben. Coaching bij Lotte is zeker aan te raden als je meer duidelijkheid wil over waarom je dingen doet, meer rust wil in jezelf en dichter bij jezelf wil staan en dit ook uit wil stralen naar de buitenwereld.” – Marit Stiekema

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat