Coaching

Jij kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Stel je eens voor, dat jouw lichaam als een huis is. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Je borst en hart zijn als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van het huis. Op welke verdieping woon jij het grootste deel van de dag? Hoe is het gesteld met het onderhoud van het huis, is het zowel van binnen als van buiten verzorgd? Hoe is het huis gebouwd, hoe stevig staat het fundament? Is het warm, veilig en liefdevol van binnen? En hoe staat de tuin erbij, staat datgene wat belangrijk voor je is in volle bloei? → Mijn naam is Lotte Boekhout, vanuit House of Joy help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Ik ben er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en verlangen naar meer zachtheid, betekenis en levensvreugde. Bekijk mijn persoonlijke video en neem contact op voor een gratis kennismaking!


Methode & Resultaten


Met welke hulpvragen kun je bij mij terecht?

Persoonlijke ontwikkeling ☆ Zingeving ☆ Loopbaan ☆ Angst en paniek ☆ Stressklachten ☆ Perfectionisme ☆ Negatief zelfbeeld ☆ Onzekerheid ☆ Lichaamsacceptatie ☆ Eetproblemen ☆ Gedragsverandering ☆ Burn-out ☆ Grenzen stellen ☆ Wachttijdoverbrugging GGZ

Welke resultaten kun je verwachten van de coaching?

  • Verbinding: Tijdens de coaching nodig ik jou uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar luisteren? → Aan het einde van het coachingstraject ervaar je minder stress. Je ervaart meer rust, ontspanning en balans. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

  • Veerkracht: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken welke situaties je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak jij soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg? → Aan het einde van het coachingstraject heb jij minder last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Je kunt jij veerkrachtiger omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Je voelt meer zelfcompassie en zelfvertrouwen.

  • Vrijheid: Tijdens de coaching gaan wij samen onderzoeken wat waardevol in jouw leven. Hoe geef jij betekenis aan het leven? Waar heb jij behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil jij zetten? → Aan het einde van het coachingstraject heb jij minder last van twijfels. Je doorbreekt gedragspatronen en maakt keuzes die echt passen bij wat jij belangrijk vindt. Je voelt meer betekenis, voldoening en levensvreugde.

Methode en werkwijze
De coachingsessies (75 minuten) worden altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en vragen. Tijdens de sessie gaan wij actief aan de slag met het bereiken van je coachdoelen. Ik stel verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Ik werk met ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Als je het fijn vindt dan maken we aan het einde van de sessie tijd voor yoga, meditatie en ontspanning. En hierin onderscheid ik mij van andere coaches. Ik heb een methode ontwikkeld waarin ACT therapie, coaching en yin yoga gecombineerd worden. De combinatie van westerse psychologie en oosterse yogaleer zorgt voor diepgang. Maar ook voor ontspanning, want stressklachten kun je alleen aanpakken door te werken met body en mind. Aan het einde van de sessie krijg je altijd verdiepende oefeningen, persoonlijke tips en een geluidsopname (van de yoga of meditatie) mee naar huis. Ook ontvang je gratis mijn e-book ‘thuiskomen bij jezelf’. Op deze manier kun je de inzichten uit de sessies ook echt integreren in je dagelijkse leven.


Praktische zaken

Jouw investering (kosten)
Een kennismakingsgesprek van 45 minuten is bij House of Joy is altijd gratis. Neem contact dan kun je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen. Als je kiest voor een coachingstraject dan gaan wij een commitment aan met elkaar, van gemiddeld 6 – 12 sessies. Mijn trajecten zijn inclusief een gratis kennismaking, uitgebreide intake, coachende sessies, afsluiting en follow-up. Ook ontvang je GRATIS mijn e-book ´thuiskomen bij jezelf´. Hieronder kun je de tarieven downloaden:

Locaties
☆ Online via beeldbellen
☆ Praktijk aan huis in Rotterdam
☆ Ruimte via het Coachhuis in Gouda, Delft, Dordrecht en Den Haag
☆ Wandelcoaching in Rotterdam en Dordrecht

Mijn praktijk is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend (online). In overleg kijken we naar een passende plek om af te spreken. In Rotterdam zijn de sessies bij mij thuis, in een huiselijke omgeving. Woon je in de buurt van Rotterdam, dan huur ik een ruimte via het coachhuis.


Vragen? Wil je zelf aan de slag met mijn e-book? Wil je een keer meedoen met een yinles? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten, Lotte

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat