Coaching

Heb je last van stressklachten en ben je op zoek naar een professionele en persoonlijke coach in Rotterdam?


Mijn naam is Lotte Boekhout. Ik werk als coach in Rotterdam en omgeving. In het coachingstraject help ik jou om weer lekker in je vel te zitten. Samen werken wij aan meer balans, zelfvertrouwen en vreugde in je leven. Bekijk mijn persoonlijke video en neem contact op voor een gratis kennismaking.

Je kunt jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en je bewoont het. Stel je dat eens voor. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Het gebied van je hart is als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van je huis. Op welke verdieping woon je het grootste gedeelte van de dag? Hoe is het onderhoud van je huis? Is je huis zowel van binnen als van buiten verzorgd? En is je huis warm, veilig en liefdevol van binnen? Hoe staat de tuin erbij, staan de dingen die belangrijk voor je zijn in volle bloei? En kan iedereen zo bij je binnenwandelen of laat je daarentegen juist weinig mensen toe? Kortom, ben je thuis in je eigen huis?


Voor wie bied ik coaching aan?

Ik ben er speciaal voor vrouwen die te druk zijn; en ook behoefte hebben aan rust en balans. Voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en ook willen leren om bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lijf. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en ook weer verlangen naar zachtheid, betekenis en levensvreugde.


Welke resultaten mag je verwachten?

  1. Verbinding: Tijdens de coaching nodig ik je eerst uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar luisteren? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van stress. Je ervaart vooral veel rust, ontspanning en balans. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

  2. Veerkracht: Tijdens de coaching gaan we ook onderzoeken welke situaties je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak je soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Je kunt veerkrachtiger omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Je voelt hierdoor meer zelfcompassie en zelfvertrouwen.

  3. Vrijheid: Tijdens de coaching gaan we daarnaast onderzoeken wat waardevol is in je leven. Hoe geef je betekenis aan het leven? Waar heb je behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil je zetten? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van twijfels. Je maakt daarentegen keuzes die echt passen bij wat je belangrijk vindt. Je voelt meer betekenis, voldoening en levensvreugde.

Werkwijze & Methode

De coachingsessies (75 – 90 minuten) worden vooral afgestemd op je persoonlijke behoeften en vragen. Tijdens de sessies gaan we actief aan de slag met het bereiken van je coachdoelen. Ik stel verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Ik werk door middel van de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt.

Als je het fijn vindt dan maken we aan het einde van de sessies tijd voor yoga, meditatie en ontspanning. En hierin onderscheid ik me van andere coaches. Ik heb een methode ontwikkeld waarin ACT therapie, coaching en yin yoga gecombineerd worden. De combinatie van westerse psychologie en oosterse yogaleer zorgt namelijk voor diepgang. Maar ook voor ontspanning, want stressklachten kun je alleen aanpakken door te werken met body en mind.

De tarieven

Een kennismakingsgesprek van 45 minuten is bij House of Joy is altijd gratis. Neem contact op dan kun je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen. Als je kiest voor een coachingstraject dan gaan we een commitment aan met elkaar, van gemiddeld 4 – 12 sessies. Mijn trajecten zijn inclusief een gratis kennismaking, coachende sessies, afsluiting en follow-up. Ook ontvang je GRATIS mijn e-book ´thuiskomen bij jezelf´. Hieronder kun je de tarieven downloaden:


Coach in Rotterdam en omgeving (ook online)

Ben je op zoek naar een coach in Rotterdam en omgeving? Of wil je aan de slag met online coaching? We kunnen op de volgende locaties afspreken:

  • Rotterdam; praktijk aan huis
  • Gouda, Dordrecht, Den Haag; praktijk via het Coachhuis
  • Online; via beeldbellen
  • Wandelcoaching; Kralingse plas


Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ga zelfstandig aan de slag met mijn e-book en schrijf je in voor mijn yogalessen. En wist je al dat een kennismaking voor coaching altijd gratis en vrijblijvend is? Neem direct contact op via het contactformulier, dan kun je meestal binnen een week starten. Onderaan deze pagina staan ook mijn telefoonnummer en mailadres. Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten – Lotte

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat