Coaching

Heb je last van stressklachten en ben je op zoek naar een professionele en persoonlijke ACT coach in Rotterdam?


Mijn naam is Lotte Boekhout. Ik werk als ACT coach in Rotterdam en omgeving. In het coachingstraject help ik jou om weer lekker in je vel te zitten. Samen werken wij aan meer balans, zelfcompassie en vreugde in je leven. Bekijk mijn persoonlijke video en neem contact op voor een gratis kennismaking.

Je kunt jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en je bewoont het. Stel je dat eens voor. Je billen, buik en bekken zijn als de begane grond. Het gebied van je hart is als de eerste verdieping. En je hoofd is als de zolder van je huis. Op welke verdieping woon je het grootste gedeelte van de dag? Hoe is het onderhoud van je huis? Is je huis zowel van binnen als van buiten verzorgd? En is je huis warm, veilig en liefdevol van binnen? Hoe staat de tuin erbij, staan de dingen die belangrijk voor je zijn in volle bloei? En kan iedereen zo bij je binnenwandelen of laat je daarentegen juist weinig mensen toe? Kortom, ben je thuis in je eigen huis?


Voor wie bied ik coaching aan?

Als lichaamsgerichte ACT coach in Rotterdam (en omgeving) ben ik gespecialiseerd in coaching bij stressklachten. Ik ben er speciaal voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en willen leren om meer zelfvertrouwen en zelfcompassie te ontwikkelen. Voor vrouwen die meer uit het leven willen halen; en weer betekenis, energie en vreugde willen ervaren. Ik ben er voor vrouwen die inzichtgevende gesprekken willen combineren met lichaamsgerichte oefeningen.


Welke resultaten mag je verwachten?

  1. Balans: Tijdens de coaching nodig ik je eerst uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar luisteren? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van stress. Je ervaart vooral veel rust, ontspanning en balans. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

  2. Zelfcompassie: Tijdens de coaching gaan we ook onderzoeken welke situaties je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak je soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Je kunt veerkrachtiger omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Je voelt hierdoor meer zelfvertrouwen en zelfcompassie.

  3. Vreugde: Tijdens de coaching gaan we daarnaast onderzoeken wat waardevol is in je leven. Hoe geef je betekenis aan het leven? Waar heb je behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil je zetten? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van twijfels. Je maakt daarentegen keuzes die echt passen bij wat je belangrijk vindt. Je voelt meer betekenis, energie en levensvreugde.

Werkwijze & Methode

De coachingsessies (75 minuten) worden altijd afgestemd op je persoonlijke behoeften en vragen. Tijdens de sessies gaan we actief aan de slag met het bereiken van je coachdoelen. Ik stel verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Ik werk door middel van de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT coaching leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt.

Daarnaast werk ik in mijn coachingsessies op een lichaamsgerichte manier. In lichaamsgerichte coaching leer je beter luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Ook krijg je technieken aangereikt die je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en meer ontspanning te vinden. Want het lichaam draagt allerlei (bewuste en onbewuste) ervaringen en emoties met zich mee. Het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En stressklachten kunnen we alleen aanpakken door te werken met body én mind. Ben je benieuwd of lichaamsgerichte coaching iets voor jouw zou kunnen betekenen? Tijdens de kennismaking kijken wij samen welke vorm van lichaamsgerichte coaching het beste bij je hulpvraag past. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, ademwerk, voicedialgue, opstellingen of focussing. Maar ook (yin) yoga is een vorm van lichaamsgericht werken, en dit kan een waardevolle aanvulling zijn op de coachende gesprekken. Deze vorm van begeleiding wordt Yoga-Based Acceptance and Commitment Therapie (MYACT) genoemd

De tarieven

Een kennismakingsgesprek is bij House of Joy is altijd gratis. Neem contact op dan kun je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen. Mijn trajecten zijn inclusief een gratis kennismaking (intake), coachende sessies, afsluiting en follow-up. Ook ontvang je GRATIS mijn e-book ´thuiskomen bij jezelf´. Een losse sessie van 75 minuten kost €100,00. Wil je liever een traject van meerdere sessies afnemen? Kijk hieronder voor meer informatie over de trajecten en tarieven:


ACT Coach in Rotterdam en omgeving (ook online)

Ben je op zoek naar een ACT coach in Rotterdam en omgeving? Of wil je aan de slag met online ACT coaching? We kunnen op de volgende locaties afspreken:

  • Rotterdam; praktijk aan huis
  • Gouda, Dordrecht; Coachhuis
  • Online; via beeldbellen
  • Wandelcoaching; Kralingse plas


Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ga zelfstandig aan de slag met mijn e-book en schrijf je in voor mijn yogalessen. En wist je al dat een kennismaking voor coaching altijd gratis en vrijblijvend is? Neem direct contact op via het contactformulier, dan kun je meestal binnen een week starten. Onderaan deze pagina staan ook mijn telefoonnummer en mailadres. Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten – Lotte

Lotte Coaching Lotte Handen Lotte Mat