Lotte Boekhout

Look down at your body, whisper there is no home like you” – Rupi Kaur

Je kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent). Mijn naam is Lotte, en ik ben yin therapeut. Ik help je graag om weer thuis te komen bij jezelf! Om dichtbij jezelf te blijven en vertrouwen te hebben in je innerlijke kracht.

Wie is Lotte?
Mijn naam is Lotte Merijn Boekhout (1993) en ik ben ervan overtuigd dat wij, vrouwen, nog meer in onze kracht mogen stappen. Dat we meer contact mogen maken met onze zachtheid, intuïtie en creativiteit. Vroeger kwamen vrouwen regelmatig bij elkaar om het leven te vieren, ervaringen te delen en wijsheid door te geven. Met House of Joy is het mijn missie om een vertrouwde plek te creëren, waar vrouwen leren om vanuit onze vrouwelijke kracht de wereld in te stappen. 

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens. Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie heb ik mij verder ontwikkeld tot cognitief gedragstherapeutisch werker (bij de VGCT), acceptance and commitment therapeut en yin yoga docent. Op mijn persoonlijke pad heb ik ook veel gehad het vrouwenwerk. Ik heb geleerd om vanuit zachtheid contact te maken met mijzelf. Om elke keer weer te zakken in mijn lichaam, te luisteren naar mijn innerlijke wijsheid en mijn verlangens te volgen. En in onze sessies ben ik als een spaceholder, zodat jij in zachtheid contact met jezelf kan maken.

Sinds 2015 werk ik als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ Jeugd. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uitgebreid te koken en lekker te eten. Ik ga graag naar een museum, en ik ben gek op muziek. Ik word altijd erg blij als ik kan uitslapen, mijn bed uit rol voor een yin lesje en wakker mag worden met een kop koffie in de zon.

Vragen?
Als je vragen hebt dan kun je mij bellen, appen of mailen voor een gratis kennismakingsgesprekje. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en mee te denken over een passend aanbod. Als je contact opneemt voor een kennismakingsgesprekje dan ontvang je gratis mijn ebook als welkomstcadeau.

Lotte Boekhout Lotte en Max

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Bij House of Joy kunnen vrouwen terecht voor individuele coaching, yin yoga en rituelen. Ik ben yin therapeut en ik maak gebruik van ACT therapie en yin yoga. Ik help vrouwen om goed voor zichzelf te zorgen, en het leven te creëren waar ze blij van worden. De afspraken zijn online via beeldbellen of face-2-face in Rotterdam.

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt yin yoga in combinatie met coaching. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling en vorming. De sessies kunnen niet beschouwd worden als (of vervanging van) medische of psychiatrische consulten. Er wordt bij House of Joy geen zorg verleent, er wordt immers geen behandeling geboden voor gezondheidsklachten. Voor lichamelijke- en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen met de eigen huisarts. En als je onder medische en/of psychische behandeling bent dan wordt geadviseerd om met de behandelaar te overleggen.

Zonnebloemen