Lotte Boekhout

Look down at your body, whisper there is no home like you” – Rupi Kaur

Je kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent) ☆ ☾

☾ Mijn naam is Lotte Boekhout (1993). Met House of Joy help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Want die liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel levensvreugde. Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. En nog steeds ben ik nieuwsgierig. Naar mijn binnenwereld, en naar de binnenwereld van de mensen die ik ontmoet. Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie (2015) ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ-jeugd. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk als GGZ ondersteuner. In mijn werk heb ik het altijd heel belangrijk gevonden om mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik heb verschillende opleidingen, trainingen en supervisie trajecten gevolgd.

☆ Ook op mijn persoonlijke pad heb ik altijd aandacht besteed aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik ben altijd erg perfectionistisch geweest. Ik ben een gevoelig iemand en ik voelde mij altijd erg verantwoordelijk voor het welzijn van anderen. Hierin heb ik mogen leren om zachter en liefdevoller te zijn voor mijzelf. Ik heb mogen leren om voelend mijn eigen behoeften en verlangens te gaan volgen. Hierin is het voor mij essentieel om te vertragen en aanwezig te blijven in mijn lijf. De balans zoeken tussen yin en yang. De balans tussen zacht en krachtig. De balans tussen acceptance en commitment. Dit een pad geworden dat ik nog steeds dagelijks bewandel.

☾ House of Joy is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden samen te brengen. Er ontstond een diep verlangen om de westerse psychologie samen te brengen met de oosterse yogaleer. Ik heb de opleiding tot yin yoga docent gevolgd. En ik heb een unieke methode ontwikkeld waarin ik ACT therapie en yin yoga combineer. In de sessies breng ik mijn openheid, diepgang en zachtheid in. We gaan met elkaar in gesprek van mens tot mens, hart tot hart. Dat betekent dat ik een vertrouwde plek faciliteer, waar ruimte is voor jouw verhaal. En je zult merken, dat geeft ruimte. Er ontstaat ruimte om contact te maken met jezelf en met je lijf. Er ontstaat ruimte om ´oude´ overtuigingen los te laten en om te voelen wat er gevoeld mag worden. Ook ontstaat er ruimte om weer te kiezen voor datgene wat vreugde geeft.

Opleidingen

 • HBO Pedagogiek
  Inholland, 2010 – 2014

 • Post HBO Cognitieve gedragstherapie
  Rino, 2018 – 2021 (incl. registratie VGCT)

 • ACT coach
  Seetrue, 2020 – 2020

 • Yin Yoga trainer
  Pure energy yoga, 2020 – 2020

 • ACT & psychosociaal therapeut
  Stresswise, 2021 – 2023Vragen? Wil je een keer meedoen met een yin yogales? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Lieve groeten, Lotte

Over Lotte Boekhout Lotte Water

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Welkom bij House of Joy Coaching! Mijn naam is Lotte Boekhout en ik begeleid vrouwen met coaching, ACT therapie & yin yoga. Ik help vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Want een liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel levensvreugde. Voor de 1:1 sessies ontmoeten wij elkaar op locatie in Rotterdam. Het is ook mogelijk om af te spreken in een stad in de buurt van Rotterdam (Schiedam, Delft, Gouda en Dordrecht) of online via beeldbellen. Heb je vragen of wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt coaching en yin yoga. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en vorming. De sessies kunnen niet gezien worden als vervanging van medische, psychologische en/of psychiatrische consulten. Voor lichamelijke en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen de huisarts. Hieronder kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring downloaden:

Duinen