Lotte Boekhout

Wie is Lotte Boekhout?

Mijn naam is Lotte Boekhout, ik ben een ervaren coach met 10 jaar werkervaring in de GGZ. Ik ben een gecertificeerd acceptatie- en commitment-therapeut (ACT) en ik heb expertise als yin yoga docent. Mijn eigen praktijk is ontstaan vanuit een wens om meer holistisch te werken. In mijn praktijk kun je terecht voor coaching, ACT therapie en yin yoga in Noord-Holland, locatie Anna Paulowna (dichtbij Alkmaar, Schagen en Den Helder).


Mijn reis als therapeut

Mijn naam is Lotte Boekhout (1993). Vanuit mijn interesse in de psychologie ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie (2015) ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk.

Op mijn persoonlijke pad kwam ik ondertussen in aanmerking met yoga, vrouwencirkels en lichaamsgericht werken. Ik leerde om minder in mijn hoofd te leven en meer aanwezig te zijn in mijn lijf. Ik leerde om te luisteren naar mijn behoeften en keuzes te maken die hierbij passen.

Deze andere benadering veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. In onze gezondheidszorg maken we een onderscheid tussen lichaam en geest. Maar ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn eigen praktijk is ontstaan vanuit een wens om meer holistisch te werken, mijn kennis van de westerse psychologie met de oosterse yogaleer te combineren.


Opleidingen & Registraties

  • HBO Pedagogiek, Inholland, 2010 – 2014
  • Post HBO cognitieve gedragstherapie, Rino, 2018 – 2021
  • ACT Coach, Seetrue, 2020
  • Yin Yoga Trainer, 2020
  • ACT & Psychosociaal therapeut, Stresswise, 2021 – 2023

Als therapeut ben ik aangesloten bij de VGCT. Ook voldoe ik als coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder een initiatief van Psychologie Magazine. Daarnaast ben ik als coach en therapeut aangesloten bij JustTherapy en StressWise.

Andere projecten

Samen met mijn partner heb daarnaast FLO coaching opgericht. Bij FLO Coaching bieden wij de ideale setting voor mensen die een individuele psychedelische truffelreis willen ervaren. Onze reizen zijn bedoeld voor nieuwsgierige mensen die met behulp van een veranderende bewustzijnsstaat verdiepende inzichten willen opdoen.


Over Lotte Boekhout Lotte Water

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Vanuit House of Joy help ik mensen om weer thuis te komen bij zichzelf. Voor mij, Lotte Boekhout, betekend dat een diepere verbinding aan gaan met jezelf zodat je een rijk betekenisvol leven kunt opbouwen. In mijn mijn praktijk wordt yin yoga, coaching, ACT therapie aangeboden. De sessies zijn in Noord-Holland, locatie Anna Paulowna (dichtbij Alkmaar, Schagen en Den Helder).

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt coaching en yin yoga. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en vorming. De sessies kunnen niet gezien worden als vervanging van medische, psychologische en/of psychiatrische consulten. Voor lichamelijke en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen de huisarts. Hieronder kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring downloaden:

Duinen