Lotte Boekhout

Look down at your body, whisper there is no home like you” – Rupi Kaur

Je kan jezelf, je lichaam, vergelijken met een huis. Je hebt je lichaam gekregen en het blijft je hele leven bij je. Jouw lichaam kan je het warme, veilige en liefdevolle gevoel van thuis zijn geven (waar je ook bent).

Mijn naam is Lotte (1993), en ik ben yin therapeut. Met aandacht, positiviteit en een warme open houding help ik vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Voor mij betekent in zachtheid verbinding maken met jezelf en steeds meer te landen in je lijf. Zodat er ruimte ontstaat om te voelen, jezelf te omarmen en te kiezen voor datgene dat vreugde geeft. Met House of Joy heb ik een unieke methode ontwikkeld, waarin ik ACT therapie en yin yoga combineer. Als coach onderscheid ik mij, doordat ik de westerse psychologie en de oosterse yogaleer samenbreng.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens. Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie heb ik mij verder ontwikkeld tot cognitief gedragstherapeutisch werker (bij de VGCT), acceptance and commitment therapeut en yin yoga docent. Op mijn persoonlijke pad heb ik daarnaast veel gehad het vrouwenwerk. Ik heb geleerd om vanuit zachtheid contact te maken met mijzelf. Om elke keer weer te zakken in mijn lichaam en de verlangens van mijn hart te volgen. En in onze sessies ben ik als een spaceholder, zodat jij leert om in zachtheid contact met jezelf kan maken.

Sinds 2015 werk ik als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ Jeugd. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uitgebreid te koken en lekker te eten. Ik ga graag naar een museum, en ik ben gek op muziek. Ik speel sinds kort Handpan, en vind het geweldig (en moeilijk) om een instrument te leren bespelen. Ik word altijd erg blij als ik kan uitslapen en wakker mag worden met een kop koffie in de zon.

Vragen?
Mijn naam is Lotte en vanuit House of Joy begeleid ik vrouwen met ACT therapie & yin yoga. Benieuwt wat ik voor je kan betekenen? Kijk bij yogalessen, yin therapie en kracht-rituelen. Wil je meteen aan de slag? Download dan mijn e-book & plan een GRATIS kennismaking in. Stuur mij een berichtje als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken.

Lotte Boekhout Lotte en Max

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Bij House of Joy kunnen vrouwen terecht voor individuele coaching, yin yoga en rituelen. Ik ben yin therapeut en ik maak gebruik van ACT therapie en yin yoga. Ik help vrouwen om zichzelf te leren omarmen en te kiezen voor het leven waar zij blij van worden. De afspraken zijn online via beeldbellen of face-2-face in Rotterdam.

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt yin yoga in combinatie met coaching. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling en vorming. De sessies kunnen niet beschouwd worden als (of vervanging van) medische of psychiatrische consulten. Er wordt bij House of Joy geen zorg verleent. Voor lichamelijke en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen met de eigen huisarts. En als je onder medische en/of psychische behandeling bent dan wordt geadviseerd om met de behandelaar te overleggen.

Hieronder kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring downloaden:

Zonnebloemen