Lotte Boekhout

Coach ☆ Yogadocent ☆ POH GGZ ☆ Vrouw ☆ Dochter, zus en vriendin ☆ Dierenliefhebber ☆ Vegetariër ☆ Maker ☆ Zoekende in het leven ☆ Verliefd op het leven ☆ Slechte verliezer ☆ Foodie ☆ Nieuwsgierig ☆ Speels ☆ Reiziger ☆ Gevoelig ☆ Koffie verslaafd ☆ Amsterdammer & Rotterdammer


Achtergrond
Mijn naam is Lotte Boekhout (1993). Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. En nog steeds ben ik nieuwsgierig. Naar mijn binnenwereld, en naar de binnenwereld van de mensen die ik ontmoet. Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Vanuit mijn interesse in de psychologie ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn studie (2015) ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op dit moment werk ik nog steeds twee dagen, met veel plezier, in de huisartsenpraktijk. In mijn werk heb ik het altijd heel belangrijk gevonden om mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik heb verschillende opleidingen, trainingen en supervisie trajecten gevolgd.

Op mijn persoonlijke pad kwam ik in aanmerking met yoga, vrouwencirkels en lichaamsgerichte coaching. Ik ben altijd perfectionistisch geweest en ik voelde mij verantwoordelijk voor het welzijn van anderen. Hierin heb ik mogen leren om grenzen te stellen. Ik heb mogen leren zachter te zijn voor mijzelf en goed te voelen waar ik naar verlang. Hierin is het voor mij essentieel om te vertragen en aanwezig te blijven in mijn lijf. Voor mij gaat het leven over het vinden van balans. De balans tussen yin en yang. De balans tussen zacht en krachtig. De balans tussen acceptance en commitment. Dit een pad geworden dat ik nog steeds dagelijks bewandel, het geeft mij veel voldoening om anderen hierin mee te nemen.

House of Joy Coaching
De ontdekking van yoga, meditatie en lichaamsgerichte coaching veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. In onze gezondheidszorg maken we een onderscheid tussen lichaam en geest. Maar ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. House of Joy is ontstaan vanuit een diep verlangen om mijn twee werelden samen te brengen. In mijn eigen praktijk combineer ik mijn kennis van de westerse psychologie met de oosterse yogaleer. House of Joy is een plek waar de verbinding van mens tot mens centraal staat. Ik werk vanuit rust in mijzelf en met aandacht voor de ander. Zodat ik altijd een op maat gemaakte aanpak kan leveren. Persoonlijk en professioneel. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt. 

“it was when I stopped searching for home within others and lifted the foundations of home within myself I found there were no roots more intimate than those between a mind and body that have decided to be whole.”


Opleidingen

☆ HBO Pedagogiek, Inholland, 2010 – 2014
☆ Post HBO cognitieve gedragstherapie, Rino, 2018 – 2021
☆ ACT Coach, Seetrue, 2020
☆ Yin Yoga Trainer, 2020
☆ ACT & Psychosociaal therapeut, Stresswise, 2021 – 2023


Lidmaatschap & Registraties
Als ACT therapeut ben ik aangesloten bij StressWise. Ook voldoe ik aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, dit is een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk hier mijn persoonlijke profiel. Als therapeut ben ik daarnaast aangesloten bij de ACBS en de VGCT. Dit betekent dat ik werk volgens de beroepscode, vakinhoudelijke richtlijnen en kwaliteitsstandaarden van de beroepsverenigingen waar ik lid van ben.

Vragen? Wil je zelf aan de slag met mijn e-book? Wil je een keer meedoen met een yinles? Of wil je een gratis kennismaking inplannen voor coaching? Neem contact met mij op via het contactformulier. Je kunt mij natuurlijk ook bellen, appen of mailen. Onderaan de pagina staan mijn contactgegevens. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten, Lotte 

Over Lotte Boekhout Lotte Water

Aanbod

Wat ik voor jou kan betekenen

Aanbod
Welkom bij House of Joy Coaching! Mijn naam is Lotte Boekhout en ik begeleid vrouwen met coaching, ACT therapie & yin yoga. Ik help vrouwen om thuis te komen bij zichzelf. Want een liefdevolle verbinding met jezelf, brengt zoveel levensvreugde. Voor de 1:1 sessies ontmoeten wij elkaar op locatie in Rotterdam. Het is ook mogelijk om af te spreken in een stad in de buurt van Rotterdam (Schiedam, Delft, Gouda en Dordrecht) of online via beeldbellen. Heb je vragen of wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Coaching Yin Yoga

Praktische zaken
House of Joy biedt coaching en yin yoga. De praktijk is gericht op de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en vorming. De sessies kunnen niet gezien worden als vervanging van medische, psychologische en/of psychiatrische consulten. Voor lichamelijke en psychische klachten raadt House of Joy daarom altijd aan om contact op te nemen de huisarts. Hieronder kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring downloaden:

Duinen