Hoe kan ik mijn doelen bereiken? – Kom in beweging vanuit zelfliefde

De lente is begonnen! Voor mij staat de lente in het teken van een frisse energie, een nieuw begin. Daarom begin ik de lente met het opstellen van doelen. In deze blog geef ik je mijn belangrijkste tip voor het behalen van je doelen. Mijn tip: Kom in beweging vanuit zelfliefde in plaats vanuit zelfafwijzing.

Het lukt niet om mijn doelen te behalen

We kennen het allemaal: we stellen doelen, maar er komt niets van terecht. Je had een mooi plan bedacht, maar op een of andere manier lukt het niet om die doelen te behalen. Je wordt ingehaald door de drukte van alledag of je ervaart tegenslagen.

Doelen blijven doelen, en er komt niets van terecht. En dat is zonde! Want doelen zorgen ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen, dat je groeit als mens. Doelen geven richting aan je leven. Doelen kunnen je helpen om je eigen pad te bewandelen in het leven. En steeds een beetje meer thuis te komen bij jezelf.

Zelfafwijzing

In mijn werk als coach valt het me op dat veel vrouwen doelen stellen, omdat ze iets aan zichzelf willen verbeteren. Je vindt jezelf niet goed zoals je bent, en daarom wil je dat veranderen. Als je jezelf bijvoorbeeld te zwaar vindt, dan wil je afvallen. Of als je jezelf niet succesvol genoeg vindt, dan wil je een promotie op werk.

Ik denk dat we hierin een denkfout maken. De meeste doelen worden gemaakt vanuit zelfafwijzing. Je wijst de delen van jezelf af die je niet goed genoeg vindt. Je komt in beweging vanuit zelfafwijzing. En je stelt doelen op om dat stukje te verbeteren.

Het probleem is dat deze doelen (vanuit zelfafwijzing) nooit zorgen voor een duurzame verandering. Het lukt niet om je doelen te behalen, omdat de motivatie niet vanuit binnen komt.

Beweeg vanuit zelfliefde

Hoe zorg je er dan wel voor dat je je doelen behaalt? Bij het opstellen van doelen is het belangrijk om dit te doen vanuit zelfliefde en vanuit zelfzorg. Om doelen op te stellen vanuit wat je jezelf gunt in het leven.

Wat gun je jezelf in het leven? Wil je vaker gezond eten omdat jezelf meer energie gunt? Of wil je vaker een ontspannen yogales doen omdat je jezelf meer rust gunt? En wil je vaker grenzen stellen omdat je jezelf meer tijd gunt? Of wil je die promotie op je werk omdat je jezelf meer uitdaging gunt?

Als je aan de slag gaat met je doelen dan komen er altijd hobbels op je pad. Je krijgt te maken met de drukte van alle dag en met tegenslagen. Maar bovenal, de meeste doelen vragen om een lange adem. Het is gewoon niet makkelijk om gedrag te veranderen. Het kost veel tijd en energie. En daarom is het helpend als de motivatie vanuit binnen komt, als de motivatie vanuit de liefde voor jezelf komt.

Aan welke doelen werk jij op dit moment? En vanuit welke plek kom je in beweging? Wat zou er veranderen als je deze doelen probeert te halen vanuit zelfzorg en zelfliefde?

Maart 2022 | Lotte Boekhout


Welkom! Mijn naam is Lotte en ik hoop dat mijn blogs over persoonlijke ontwikkeling je inspireren. Vanuit House of Joy begeleid ik vrouwen met coaching, ACT-therapie en yin yoga. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ga zelfstandig aan de slag met mijn e-book en schrijf je in voor mijn yogalessen. En wist je al dat een kennismaking voor coaching altijd gratis en vrijblijvend is? Neem direct contact op via het contactformulier, ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten – Lotte