Doelen stellen vanuit zelfliefde

Yes, de lente is begonnen! Voor mij staat de lente in het teken van een frisse energie, een nieuw begin. Daarom begin ik de lente met het opstellen van doelen en intenties. In deze blog geef ik je de belangrijkste tip voor het opstellen en behalen van jouw doelen.

Want we kennen het allemaal, we stellen doelen en er komt niets van terecht. We hadden een mooi plan bedacht, maar op één of andere manier lukt het niet om die doelen te behalen. We worden ingehaald van de drukte van de dag, we hebben tegenslagen of het gaat gewoon moeilijker dan verwacht. Doelen blijven doelen, en er komt niets van terecht. En dat is zonde! Want doelen zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen, dat we groeien als mens. Doelen geven richting aan ons leven.

In mijn werk valt het op dat de meeste mensen doelen stellen omdat zij iets aan zichzelf willen verbeteren. Er is een stukje van onszelf dat we niet goed genoeg vinden, en daarom willen we dat veranderen. En dat klinkt ook logisch, toch? Als we onszelf te dik vinden, dan willen we afvallen. En als we niet tevreden zijn met een project voor werk, dan gaan we harder werken. We zijn niet tevreden over onszelf, en dat willen we graag veranderen. Doelen worden gesteld op basis van zelfafwijzing.

Maar in mijn beleving is dit de grootste denkfout in het opstellen en behalen van doelen. Als jij doelen maakt op basis van zelfafwijzing, dan zorgt het nooit voor een duurzame verandering. Dus als we doelen opstellen dan is het belangrijk om dit te doen vanuit liefde, en op basis van wat jij jezelf gunt. Misschien wil je gezonder eten, omdat jij je lichaam lekker vers en voedzaam eten gunt? Misschien wil je vaker een rustige yogales volgen, omdat jij jezelf meer ontspanning gunt? Of misschien wil jij vaker grenzen stellen, zodat jij de tijd hebt om iets voor jezelf te doen?

Voel je het verschil tussen de doelen die gebaseerd zijn op zelfliefde en de doelen die gebaseerd zijn op basis van zelfafwijzing? Als je aan de slag gaat met je doelen dan komen er altijd hobbels op je pad. Je krijgt te maken met de drukte van alle dagen en met tegenslagen. Maar bovenal, de meeste doelen vragen om een lange adem. Het is gewoon niet makkelijk om gedrag te veranderen. Doelen behalen vraagt om veel doorzettingsvermogen. Het kost veel tijd en energie. Daarom helpt als de motivatie echt van binnenuit komt, omdat jij jezelf het allerbeste gunt. En het helpt om een beetje vertrouwen te hebben jezelf, dat het heus gaat lukken.

Ik wil je uitnodigen om eens stil te staan bij je doelen. Wat wens jij jezelf toe, waar droom je van en waar verlang jij naar? Waar heb je behoefte aan? En kun jij deze doelen laten ontstaan vanuit zelfliefde? Omdat jij jezelf het aller aller beste gunt. Want dat ben je waard!Mijn naam is Lotte, en met mijn blogs over persoonlijke ontwikkeling hoop ik je te kunnen inspireren. Vanuit House of Joy begeleid ik meiden en vrouwen. Benieuwt wat ik voor je kan betekenen? Kijk bij coaching en yin yoga voor alle informatie. Wil je meteen aan de slag? Doe mee aan een yin yogales & plan nu jouw gratis inspiratie-sessie. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!